Karfiólová krémová polievka s čínskou kapustou

Dátum: Štvrtok, jún 9, 2016

Potrebujeme:

4 hlavičky karfiol

1 ks zemiak

1 hrsť činská kapusta nakrájaná na pásiky

1 čl pesto z medvedieho cesnaku

1 hrsť čerstvá pažitka nakrájaná

drvená rasca

Postup: Všetku zeleninu si pokrájame a aj s ostatnými ingredienciami vložíme do vitamilku. Dolejeme vodu po rysku 1300 ml a pustíme program ovsená kaša a necháme variť. Program trvá 25 min. Ak nemáte vitamilk, všetky ingrediencie dajte do hrnca, zalejte vriacou vodou a uvarte 25 min. Po uvarení rozmixujte ponorným mixérom. Keď je polievka uvarená, pridáme 1 PL medu, soľ, 1 PL citrónovú šťavu, struhneme muškátový oriešok, kúsok masla a pustíme ešte program sekanie ovocia, nech sa nám všetko krásne spojí. AK ešte potrebujeme, dochutíme soľou. Podávame s čestvou petržlenovou vňaťou.

TIP : Zo zostatku čínskej kapusty si môžete spraviť vynikajúci prílohový šalát. Nakrájate kapustu na tenké pásiky, nastrúhate najemno mrkvu, citrón šťava, olej a soľ.

Komentáre

Váš komentár