Zimná antioxi explózia

Dátum: Štvrtok, jún 9, 2016

Potrebujeme:

10 ks cherry rajčiny

1 PL červená šošovica

0/2 ks mrkva nastrúhaná

1/3 ks cvikla nastrúhaná

400 gram rajčiny v konzerve (alebo pretlak)

1 PL ovsené vločky

1 strúčik cesnak

1 list čerstvá bazalka

600 ml voda

1 PL maslo 

1 PL med

Postup: Mrkvu a cviklu si nastrúhame, aby sa nám uvarila do mäkka, a všetky ingrediencie okrem masla a medu pridáme do vitamilku. Ak nemáte tento výrobník, dajte do hrnca a po uvarení rozmixujte ponorným mixérom. Dochutíme drvenou rascou, tymiánom a dáme variť na režim ovsená kaša. Po dokončení programu stlačíme ešte raz program sekanie ovocia, aby sme mali polievku hodvábne krémovú. Polievku dochutíme maslom, medom, soľou a podávame buď s kopčekom parmezánu, nastrúhaným ementálom, alebo kopčekom kyslej smotany, príp. creme fraiche, alebo sladkou smotanou.

TIP : vždy všetko solím až na záver, nakoľko varom soľ stráca na intenzite a potom jej musíte dať oveľa viac.

Komentáre

Váš komentár