Voňavá papriková polievka

Dátum: Pondelok, jún 13, 2016

Potrebujeme: 

2 dlhé červené papriky

200 gr rajčiny v konzerve

1 červená cibuľa

1 zemiak 

1 PL červená šošovica

1 strúčik cesnaku

kúsok mrkvy 

med, citrón, muškátový oriešok, maslo, mletá červená paprika, drvená rasca

syr manchego (ovčí syr) príp. pecorino (ovčí parmezán)

1,3 l voda

Postup: Cibuľu si speníme na masle cca. 2 minútky dozlatista. Pridáme nakrájaný cesnak, červenú mletú papriku, drvenú rascu a pár sekúnd dokopy prehrejeme. Papriky zbavíme jaderníkov a nakrájame, pridáme rajčiny z konzervy, ošúpaný a nakrajaný zemiak, kúsok mrkvy, cibuľovú zmes, zavrieme a spustíme program nutričná pasta. Keď je polievka hotová, dochutíme medom, plátkom masla, citrónovou šťavou, muškátovým orieškom a navrch nastrúhame manchego syr.

Komentáre

Váš komentár