RAW ovsené mlieko

Dátum: Pondelok, jún 13, 2016

Potrebujeme: 

1 odmerku ovsených vločiek - na jemné mlieko

1,5 odmerky ovsených vločiek na aromatickejšie, hustejšie mlieko

2 odmerky ovsených vločiek na sýte ovsené mlieko chuťou pripomínajúce smotanou

Postup: Ovsené vločky si namočíme do vody na 1-2 hodiny, kvôli aktivácii prebiotík. Scedíme, vložíme do Vitamilku, dolejeme vodou po rysku 1100 ml a spustíme program sekanie ovocia. Trvá dve minúty. Po dokončení program opakujeme ešte 1x a pustíme znovu sekanie ovocia, aby sme mali mliečko najemno zmixované a napenené. Precedíme cez sitko, poriadne vymačkáme a môžeme použiť či už ako nápoj, do smoothie, do kaše, do polievky, či pyré. Takto urobené mliečko vydrží v chladničke do 3 dní.

Komentáre

Váš komentár