Makovo-datľovo-jablková kaša

Dátum: Piatok, jún 17, 2016

Potrebujeme:
1,5 odmerky celého maku
3-4 kúsky datlí
vodu

1. Datle samozrejme vykôstkujeme a spolu s makom vložíme do Vitamilku.
2. Vodu dolejeme po risku 1100ml.
3. Vyberieme program “obilninové mlieko” a čakáme 
4. Hotové mliečko scedíme a “odpad”, ktorý nám vznikol v žiadnom prípade nevyhadzujeme, ešte sa zíde 

Potrebujeme:
1 šálku makového mlieka
3 PL ovsených vločiek
1 PL makového “odpadu” z výroby mlieka
3 datle
1 ČL datľového sirupu
1 jablko

1. Nalejeme mlieko do hrnca, pridáme ovsené vločky a varíme na miernom ohni.
2. Medzitým nastrúhame jablko, odkôstkujeme datle a nakrájame ich na drobno.
3. Keď nám kaša začína hustnúť pridáme mak, datle a datľový sirup. Chvíľu ešte povaríme.
4. Odstavíme kašu z ohňa a zamiešame do nej jablko.

Komentáre

Váš komentár